Begin  -  Meer informatie  -  Zoeken  -  Downloads  -  Links
Lening  -  Hypotheek  -   Sparen  -  BKR-Krediet  -  Verzekering  -  Pensioen


Wilt u snel goed verzekerd zijn?

De beste verzekering met het laagste tarief vindt u snel en gemakkelijk via SnelAfsluiten.nl. Indien u op zoek bent naar een goedkope verzekering voor uw huis, auto of boot is er tegenwoordig veel te vinden op internet. Kies zelf de goedkoopste autoverzekering, de beste bootverzekering of een voordelige opstalverzekering. Veel verzekeraars hebben goedkope verzekeringen op hun website waardoor u gemakkelijk verzekeringen onderling kunt vergelijken en snel uw verzekering kunt afsluiten.

De beste verzekering goed geregeld via SnelAfsluiten.nl
Wilt u meer zaken snel afsluiten? Kijk dan ook hier:
   - Snel een lening afsluiten?
   - De meest voordelige hypotheek?
   - Sparen met de hoogste rente?
   - Krediet met een BKR-Notering?
   - Een goedkope verzekering?
   - Een goed pensioen?


Zelf verder zoeken

Google

Meer over Verzekeringen

Een verzekering is een overeenkomst tussen een verzekeringsmaatschappij en de verzekerde. Iemand verzekert zich bij een verzekeringsmaatschappij om zich in te dekken tegen eventuele (mogelijk hoge) kosten t.g.v. een misschien te verwachten gebeurtenis of ongeluk of ander soort schade in de toekomst.

Polis

De overeenkomst, een contract, wordt een verzekeringspolis genoemd. Hierin staat de door de verzekerde aan de verzekeringsmaatschappij te betalen periodieke premie. Ook staat erin het bedrag dat bij een eventuele schade uitgekeerd zal worden. Soms is er een minimumbedrag waaronder niet uitbetaald wordt, dit noemt men een franchise. Er is ook altijd een maximumbedrag.

Hoe werkt het?

De verzekeringsmaatschappij beheert de betaalde premiegelden. Doordat veel mensen bij de verzekeringsmaatschappij een premie storten, is de verzekeringsmaatschappij in staat een grote uitkering te doen als één persoon schade lijdt (de zogenaamde schadeverzekeringen). Doordat veel mensen een premie betalen wordt het risico voor het individu op deze manier gedeeld. Voor het berekenen van een risico wordt een beroep gedaan op de statistiek en de kansrekening.

Herverzekering

Voor zeer grote bedragen (zoals die kunnen voorkomen bij rampen) gaan verzekeraars zelf op hun beurt een verzekering aan bij een herverzekeraar, dit is meestal een gespecialiseerde internationale firma met grote reserves.

Eigen risico

De premie voor verzekeringen kan erg hoog zijn. Door een bepaald eigen risico zelf te nemen kan de verzekerde het premiebedrag verminderen. Voor risico's die zich eigenlijk bij iedereen voordoen, is verzekeren minder zinvol. Een voorbeeld daarvan vinden velen de anticonceptiepil, aangezien vrijwel alle vrouwen in de vruchtbare leeftijd deze gebruiken heeft verzekering daarvan geen kostenbesparend effect voor de vrouwen die een verzekering hiervoor afsluiten. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor de halfjaarlijkse of jaarlijkse controle bij de tandarts.

Enige soorten verzekeringen

Er bestaan vele soorten verzekeringen voor particulieren, die bescherming leveren tegen hoge kosten op het gebied van (bijvoorbeeld):
 • Arbeidsongeschiktheid
 • Autoschade
 • Brand
 • Glasschade (d.w.z. ruiten van een woning/bedrijfspand)
 • Inboedel
 • Ongevallen
 • Opstal
 • Rechtsbijstandsverzekering
 • Reisverzekering
 • Waterschade
 • Wettelijke aansprakelijkheid
 • Ziektekosten (met of zonder tandartsverzekering)


Verplichte verzekeringen

Enkele verzekeringen zijn in Nederland verplicht, bijvoorbeeld tegen ziektekosten onder een bepaald inkomensniveau (de ziekenfondsgrens). Automobilisten dienen zowel in België als in Nederland verplicht een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Bij het afsluiten van een hypotheek is altijd een opstalverzekering verplicht.

Collectieve verzekeringen

Verzekeringen worden niet alleen door individuele personen afgesloten, maar ook door bedrijven. Verzekeringen voor bedrijven zijn bijvoorbeeld: Bedrijfsaansprakelijkheid (uitbatingsrisico en aansprakelijkheid diensten en producten na hun levering)

Deze tekst is gebaseerd op het artikel Verzekering uit de vrije encyclopedie Wikipedia. De inhoud van Wikipedia is zonder enige vorm van garantie beschikbaar onder de GNU Free Documentation License.


Links

Ook elders op internet is informatie te vinden over verzekeringen:

  -  Autoriteit financiële markten
  -  Belastingdienst informatie over Verzekeringen
  -  Verbond van verzekeraars
Downloads

Onderstaand informatiemateriaal over verzekeringen kunt u hier downloaden (de download opent in een nieuw venster):

  -  Schade lijden en schade vergoeden bij verkeersongevallen [pdf]
  -  Gedragscode Verzekeraars [pdf]
  -  Consumentenmonitor 2005 - Een onderzoek naar het imago van verzekeraars. [pdf]Meer informatie:   Lening  -  Hypotheek  -   Sparen  -  BKR-Krediet  -  Verzekering  -  Pensioen

© 2005-2024 SnelAfsluiten.nl